Sortides Juliol 2020

  Dissabte  04/07/2020 : MARXA AQUÀTICA

 

 

 

 

Diumenge 05/07/2020   : 

 

 

BALNERARI DE CARDÓ – CREU DE SANTOS

  

 RECORREGUT:

Balneari de Cardó-la Creu de Santos- Portell del Bou- Font del Teix- Portell de Cosp- Balneari 

 

BREU DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Comencem a caminar del final de la carretera, pista amunt fins el primer tomb tancat a la dreta, on seguim recte per un sender ample al principi, passant molt a prop de l’ermita de la Columna. Anem tirant barranc amunt fins que trobem el primer encreuament al costat de la Cova dels Porcs (punt de ruta 1). Nosaltres seguim la indicació “La Xàquera” o Creu de Santos. Passem després per davant de la Font dels Teixets (punt 2) i fem cap a la pròxima cruïlla a la que després tornarem, la de la Font del Teix (3). Continuant cap a la Creu de Santos passem també pel trencall (4) que ens tornaria al balneari passant per la Font de l’Oliver. Assolim la Creu (5), amb magnifiques vistes de la regió, visitant també la creu veïna (6). Tornem al punt (3) i enfilem cap a la Font del Teix. Passem per davant del Portell de Cardó. Després a mà esquerra marxa el camí dels Martells i de la Cassola del Diable. Seguim unes fites pel llom pedregós i passem a l’altre costat pel Portell del Bou (7). El camí es ara una mica imprecís fins trobar el travesser que va tirant més o menys planer cap a l’esquerra fins la Font del Teix (8). Pel camí hem passat sota la Cova Llòbrega. En aqueta font si que hi ha un teix, i deu tenir bastants anys, a la vista de la mida del seu tronc. Bona aigua. Continuem cap al Portell de Cosp, primer planers i més tard en forta pujada, passant per davant del refugi (9) i envoltats de teixos, alguns bastant grans. A partir del Portell (10) anem baixant cap a San Àngel (11), on hi trobem les restes de la que fora muralla de Cardó. De l’ermita en queda ben poc. Tot anant baixant anem trobant les restes d’un antic Via Crucis. L’ermita de la Santíssima Trinitat (12),

 

TRACK: (aproximat) :

cardo-creu-de-santos-font-del-teix-portell-de-cosp-cardo (1).gpx

DADES TÉCNIQUES 

Distància :  8 km

Circular : SI

Altitut màxima :     942 m

Altitut mínima :      499 m

Desnivell acumulat pujant /baixant :  627 m

 

Dificultat técnica :   MODERADA

 

Temps de recorregut : 4 H 

Temps amb parades :  4 H 30 min

 

LLOC DE SORTIDA : PARKING  Les Comes . C/ Francesc Moragas i Barret, 16  ( http://www.cambrils.cat/aparcam/fitxers/p-sindicat/arees-aparcament)

DATA I HORA : Diumenge 05/07/2020 a les 7,30 del matí

MITJANS DE TRANSPORT : vehicle propi

DISTÀNCIA EN COTXE: 63,5 km / 1 H 1 mim

APTA PER A MASCOTES: SI

 

OBSERVACIONS  (Material necessari, àpats, etc.)

Material

Cal estar atents a la predicció meteorològica ( Meteomuntanya http://meteomuntanya.cat/prediccio-cims/ i predicció meteorològica municipal http://www.meteo.cat/prediccio/municipal  )  per decidir la roba que cal portar. Al mes de Juliol  no ens hem d’oblidar la gorra i la crema solar. El terreny per on es camina és de bona petja, si bé cal una sola adherent a la baixada.

https://www.cecambrils.cat/index.php/serveis/prediccio-del-temps

 Àpats:

Cal portar l’esmorzar i el menjar que creguem necessari per fer la ruta. Molta aigua o líquid (aconsellable 1,5 litres).   Es preveu tornar a temps per dinar a Cambrils, tot i que si algú es vol quedar a dinar és qüestió de posar-se d’acord. Hi ha restaurants a Rasquera (famosa pes pastissets), Miravet (Castell Templer) i Benifallet (coves calcàries)

 Nota:

Les persones interessades s'han d'inscriure prèviament a través del correu electrònic del Centre Excursionista de Cambrils tot donant les següents dades: nom complet, telèfon, núm de soci i de federació per tal de gestionar les dades necessàries per fer l'inscripció.

 

Data límit d´inscripció : divendres  03/07/2020 a travès del Facebook o Contacta´ns

 

OBLIGATORI ESTAR FEDERAT  ( Carnet Federatiu FEEC ). Consulteu carnets temporals

 

 La inscripció a la sortida implica el reconeixement per part dels participants que han rebut

informació suficient sobre la sortida i les normes de funcionament (dificultat, requisits, etc.) i

assumeixen les responsabilitats corresponent, així com també les derivades de l'incumpliment de

les normes expressades pels guies.

 

 

Dissabte 11/07/2020:  MARXA AQUÀTICA

 

 

 

 

Diumenge 12/07/2020   : 

 

 

GR-92 L´AMETLLA DE MAR - L´AMPOLLA

 

RECORREGUT:

GR 92 de l´Ametlla de Mar a l´Ampolla

 

BREU DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Tram del GR 92 de 15 km. que transita íntegrament pel litoral. La ruta convida a donar-nos un bany en alguna de les cales que anem trobant durant la ruta. El tram esta perfectament senyalitzat per les marques blanques i vermelles del GR.
Observacions: Durant el trajecte trobarem algun punt d'aigua en un parell de bars prop de l'Ampolla, però en èpoques de calor, millor anar preparat ja que la ruta es fa llarga si el sol apreta.

 

TRACK: (aproximat) :

gr-92-lametlla-de-mar-lampolla.gpx

 

DADES TÉCNIQUES 

Distància :  15 km

Circular : NO.    TORNADA DE L´AMPOLLA  A L´AMETLLA EN TREN 

Altitut màxima :     150 m

Altitut mínima :      150 m

Desnivell acumulat pujant /baixant :  15 m

 

Dificultat técnica:   FÀCIL

 

Temps de recorregut: 4 H: 30 m

Temps amb parades:  7 H 

 

LLOC DE SORTIDA: PARKING  Les Comes . C/ Francesc Moragas i Barret, 16  ( http://www.cambrils.cat/aparcam/fitxers/p-sindicat/arees-aparcament)

DATA: Diumenge 12/07/2020

HORA DE TROBADA: 7h45 (es prega puntualitat)

HORA DE SORTIDA: 8h00 del matí

MITJANS DE TRANSPORT: vehicle propi (segons protocol FEEC, es desaconsella ús compartit dels cotxes, tret que formin part del nucli familiar)

DISTÀNCIA EN COTXE: 

APTA PER A MASCOTES: NO

 

8h - Sortida de Cambrils en cotxes particulars fins a l'Ametlla 
9h - Inici de l´excursió a l'Ametlla
10h - Parada per esmorzar i bany (1 h)
13h30 - Parada per fer marxa aquàtica, bany i dinar (1:30 h)
16h - Fi de l´excursió per agafar el tren de tornada de l’Ampolla fins a l’Ametlla (16:05) i agafar els cotxes de tornada a Cambrils

 

OBSERVACIONS  (Material necessari, àpats, etc.)

Material

Cal estar atents a la predicció meteorològica ( Meteomuntanya http://meteomuntanya.cat/prediccio-cims/ i predicció meteorològica municipal http://www.meteo.cat/prediccio/municipal  )  per decidir la roba que cal portar. Al mes de Juliol  no ens hem d’oblidar la gorra i la crema solar. Tot i que sigui una excursió planera, es recomana calçat de muntanya, amb sola adherent.

https://www.cecambrils.cat/index.php/serveis/prediccio-del-temps

 Àpats:

Cal portar l’esmorzar i el menjar que creguem necessari per fer la ruta. Molta aigua o líquid (aconsellable 2 litres i/o begudes isotòniques). 

Cal portar dinar.  

 

 Nota:

Les persones interessades s'han d'inscriure prèviament a través del correu electrònic del Centre Excursionista de Cambrils tot donant les següents dades: nom complet, telèfon, núm de soci i de federació per tal de gestionar les dades necessàries per fer l'inscripció.

 

Data límit d´inscripció : divendres  10/07/2020 a travès del Facebook o Contacta´ns

 

OBLIGATORI ESTAR FEDERAT  ( Carnet Federatiu FEEC ). Consulteu carnets temporals

 

 La inscripció a la sortida implica el reconeixement per part dels participants que han rebut

informació suficient sobre la sortida i les normes de funcionament (dificultat, requisits, etc.) i

assumeixen les responsabilitats corresponent, així com també les derivades de l'incumpliment de les normes expressades pels guies.

 

 

 

Dissabte  18/07/2020

 

Barranc Canaletes a Horta Sant de Joan

 

foto de Centre Excursionista de Cambrils.

El barranquisme és l'activitat consistent en anar progressant per un accident geogràfic, anomenat barranc, canó, engorjat etc causat per un curs d'aigua. Durant l'activitat els salts, tobogans, sifons i diversió seran una constant que viurem en un entorn privilegiat del Parc Natural dels Ports. El descens del Canaletes és un barranc d'iniciació i una joia que tenim a les nostres contrades, les seves aigües cristal·lines i els racons singulars que recorrem durant el seu descens són espectaculars. Aquest any, amb la quantitat d'aigua que ha plogut està encara més bonic.
Amb ajuda de guies i el material necessari, descobriràs de forma fàcil i segura aquest apassionant esport. Tant et captivarà que el repetiràs cada any i no ho oblidaràs.
És ideal per a iniciats (és un barrancs fantàstic i aquàtic) i per a no iniciats en la pràctica de barrancs (és un barranc fàcil i sense trams difícils).
Adequat per a famílies amb nens a partir de 6 anys, i no per a persones de més de 120 kg. Cal caminar 45 minuts per muntanya per entrar i sortir i desprès 90 minuts a dins de l'aigua al barranc.


PREU DE L´ACTIVITAT:

NO SOCIS: 38,00 €
SOCIS: 35€
(Inclou lloguer de material, assegurança, guía-monitor titulat i permisos oficials) PLACES LIMITADES

LLOC DE SORTIDA :

PARKING Les Comes . C/ Francesc Moragas i Barret, 16 ( http://www.cambrils.cat/aparcam/fitxers/p-sindicat/arees-aparcament)

DATA I HORA : Dissabte 18/07/2020 a les 7,30 del matí
MITJANS DE TRANSPORT : vehicle propi

Dificultat técnica : FÀCIL. INFANTS QUE FAN VIA

Temps de recorregut : 4 h 15 min caminant
Temps amb parades : 5 h 30 min

OBSERVACIONS (Material necessari, àpats, etc.)

Material
Material contractat amb la empresa que ens farà el circuit del barranc.

Àpats:
Cal portar esmorzar i el menjar que creguem necessari per fer la ruta. Molta aigua o líquid (aconsellable 1,5 litre com a mínim). Seria aconsellable quedar-se a dinar a Horta de Sant Joan, ja sigui d'entrepà, carmanyola o restaurant, però caldria posar-se d'acord per repartir-nos adequadament en els cotxes.

INSCRIPCIONS:
Les persones interessades s'han d'inscriure prèviament a través del correu electrònic del Centre Excursionista de Cambrils (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) tot donant les següents dades: nom complet, telèfon, núm. de soci i de federació per tal de gestionar les dades necessàries per fer la inscripció.

Data límit d´inscripció : dilluns 13/07/2020 a través de correu electrònic o el formulari "Contacta´ns" del web (https://www.cecambrils.cat/)

La inscripció a la sortida implica el reconeixement per part dels participants que han rebut informació suficient sobre la sortida i les normes de funcionament (dificultat, requisits, etc.) i assumeixen les responsabilitats corresponents, així com també les derivades de l'incompliment de les normes expressades pels guies.

 

 

 Dissabte  18/07/2020:  MARXA AQUÀTICA 

 

 

Dissabte 25/07/2020:  MARXA AQUÀTICA       !!! INICIACIÓ ¡¡¡¡

 

 

 

DIUMENGE 26/07/2020: MARXA AQUÀTICA       !!! ENTRENAMENT ¡¡¡

 

 

 

 

 

 

Centre Excursionista de Cambrils ( CECAMBRILS)

Fundat el 1989, els seus impulsors foren Joan Soler, Xavier Recasens i Fermí Alonso. Organitza activitats muntanyistes com raids d'aventura, duatlons de muntanya, curses d'orientació urbana i expedicions alpinístiques. El 2004 nasqué el Cambrils Raid Team, que participa en diverses proves de muntanya. El 2010 destacà l'ascensió al mont Elbrus, a Rússia. També practica l'escalada i disposa d'un bloc interior situat al pavelló municipal i un rocòdrom exterior de 15 m d'alçada.

Política de Cookies i Avís Legal

Nosaltres fem servir cookies o tecnologies similars per garantir el correcte funcionament del web, recollir informació sobre el seu ús, millorar els nostres serveis basant-nos en l'anàlisi de la teva navegació. Pots rebutjar en qualsevol moment la utilització de cookies i també pots retirar el teu consentiment o oposar-te al tractament de les teves dades que fem basant-se l'interès legítim. Per obtenir informació sobre com fer-ho punxa aquí o visita la nostra política de privacidad.Si vols saber qui són els nostres socis accedeix aquí. Nosaltres fem el següent tractament de dades amb el seu consentiment i / o el nostre interès legítim: Emmagatzemar o accedir a informació en un dispositiu i contingut personalitzats, mesurament d'anuncis i de l'contingut, informació sobre el públic i desenvolupament de productes, Dades de localització geogràfica precisa i identificació mitjançant les característiques de dispositius

On som

Plaça de l´Ajuntament, 1 Pabelló d´Esports

43850-Cambrils (Tarragona)

ATENCIÓ PERSONALITZADA AL SOCI :

       Centre Cultural  C/ Sant Plàcit, 18  Planta 2, Cambrils

 

Newsletter

Registreu-vos per rebre la informació més recent.del Centre Excursionista de Cambrils