I Campionat Catalunya Marxa Aquàtica

I CAMPIONAT DE CATALUNYA DE MARXA AQUÀTICA “CIUTAT DE CAMBRILS”

PLATJA DEL REGUERAL, CAMBRILS, 4 D’OCTUBRE

 

El proper dia 30 d’agost arrenca el I Circuit Català de Marxa Aquàtica, un esdeveniment organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que té per objectiu la promoció, el gaudi i la pràctica d’aquesta nova disciplina esportiva, alhora que es fomenten els valors de superació personal, germanor i solidaritat entre els participants.

Durant els mesos de setembre i octubre, diverses platges catalanes, des de la Costa Daurada a la Costa Brava, aplegaran un seguit de proves no competitives, així com el I Campionat de Catalunya “Ciutat de Cambrils”, primera prova de competició al territori, que tindrà lloc a la platja del Regueral de Cambrils el proper 4 d’octubre. 

 

La marxa aquàtica és una disciplina esportiva que va sorgir al nord de França el 2005 i que es practica principalment a la platja. Es tracta d’una modalitat del senderisme que consisteix a caminar dins de l'aigua a un nivell entre el melic i les aixelles, tot impulsant-se amb les cames i ajudant-se amb les mans nues o bé amb altres estris, com ara un rem.

Donats els seus beneficis per a la salut, la possibilitat de practicar-la tot l'any i el seu baix impacte articular, la marxa aquàtica ja aplega molts adeptes. A més a més, és una activitat divertida, que es pot practicar de forma individual, en grup reduït o gran grup, i que pot millorar la condició física de qualsevol persona, o bé complementar l'entrenament d'esportistes d'altres disciplines.

Per tot això, la FEEC, i les entitats excursionistes del litoral estan apostant per introduir aquest esport, apadrinat per la mateixa Federació francesa de senderisme, i donar-lo a conèixer entre els seus socis i simpatitzants. El C.E. Cambrils és un dels centres pioners en la matèria, ja que dues de les seves sòcies, la Janina Castellnou i l’Alexia Pedrerol, van participar en el primer curset de monitors de marxa aquàtica organitzat per la FEEC amb formadors de la Federació francesa de senderisme, l'estiu de 2019. 

Des de llavors, la marxa aquàtica forma part de la programació regular d’activitats del C.E.Cambrils, ja siguin orientades a la iniciació, com a la preparació intensiva del proper circuit, entrenament que realitzen conjuntament les diferents entitats excursionistes que s’han convocat al I Circuit Català i al I Campionat.

El C.E. Cambrils ha reunit un equip de competició format per sis marxadores que encaren amb entusiasme el repte de fer història en el món de la marxa aquàtica a casa nostra. 

L’equip, format per la Amelia Arán, Janina Castellnou, Mercè Curto, Leonor Hernández, Alexia Pedrerol i Carola Stöter, vol agrair a la secció de marxa aquàtica de la FEEC i a totes les entitats esportives que participaran en el circuit la seva col·laboració, la gran voluntat de tecnificació de la disciplina i de la unió d’esforços per al futur d’aquest esport, així com les bones vibracions dels marxadors i marxadores.

Per acabar, el C.E. Cambrils fa una crida als cambrilencs i cambrilenques perquè donin el seu suport a l’equip de marxadores el proper 4 d’octubre, dia del I Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica “Ciutat de Cambrils”, i facin que aquest esdeveniment estigui a l’alçada del municipi i de la seva gent de mar.

 

Calendari oficial del I Circuit Català:

 

Patrocina: El Gat creperia bretona - Col·labora: Coworking Cambrils, amb el suport d'AVSE Informàtica

 

RECULL MITJANS

TV3 Comarques

Revista Cambrils

Ràdio Cambrils

Diari Mes

TDB actualitat

 

 

 

Centre Excursionista de Cambrils ( CECAMBRILS)

Fundat el 1989, els seus impulsors foren Joan Soler, Xavier Recasens i Fermí Alonso. Organitza activitats muntanyistes com raids d'aventura, duatlons de muntanya, curses d'orientació urbana i expedicions alpinístiques. El 2004 nasqué el Cambrils Raid Team, que participa en diverses proves de muntanya. El 2010 destacà l'ascensió al mont Elbrus, a Rússia. També practica l'escalada i disposa d'un bloc interior situat al pavelló municipal i un rocòdrom exterior de 15 m d'alçada.

On som *AVIS IMPORTANT *

Plaça de l´Ajuntament, 1 Pabelló d´Esports

43850-Cambrils (Tarragona)

Atenció personalitzada TELEMÀTICA :

       Continuarem oferint atenció al soci NOMÉS pels canals telemàtics habituals fins a nou avís:

 

Newsletter

Registreu-vos per rebre la informació més recent.del Centre Excursionista de Cambrils