I Campionat Catalunya Marxa Aquàtica

 

  

 

Fotografies de Rosa Blaya - Fotografies de participants, voluntaris i simpatitzants

I CAMPIONAT DE CATALUNYA DE MARXA AQUÀTICA “CIUTAT DE CAMBRILS”

PLATJA DEL REGUERAL, CAMBRILS, 4 D’OCTUBRE

 

EL I CAMPIONAT DE CATALUNYA “CIUTAT DE CAMBRILS” SIGNA AMB NOMS PROPIS LA HISTÒRIA DE LA MARXA AQUÀTICA A CASA NOSTRA

 

El passat diumenge, 4 d’octubre, la Platja del Regueral de Cambrils va acollir el I Campionat de Catalunya de marxa aquàtica, organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Centre Excursionista de Cambrils (C.E. Cambrils), amb el suport de l’Àrea d’esports de l’Ajuntament de Cambrils.

Es tractava de la primera i única prova competitiva del I Circuit català de Marxa aquàtica, que va arrencar el 30 d’agost a Salou amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta nova disciplina esportiva, a més a més de fomentar els valors de superació personal, germanor i solidaritat entre els participants.

Després de la jornada de diumenge, l’organització dóna per superades les expectatives del Circuit, tant per la participació i l’interès dels socis i simpatitzants de les entitats implicades, administracions i mitjans, com pel clima immillorable de companyerisme i motivació de la gran família de marxadors i marxadores que ha nascut arran d’aquesta experiència.

El I Campionat de marxa aquàtica “Ciutat de Cambrils” va aplegar 37 especialistes de 12 entitats esportives, que van competir en les categories de binomi a mà nua en 800 i 200 m i individual en 50 m rem, la que podríem denominar “prova reina” del campionat, per la seva exigència física i tècnica. 

La jornada va arrencar amb la prova de 800 m, en binomi a mà nua, una prova de gran resistència i estratègia, on les fortes onades no van impedir la gran actuació dels participants. Els resultats van ser: 

Categoria femenina

Medalla d’or - Anna i Berta Montaner (C.E. Arítjol)

Medalla de plata - Esther Crivillers i Núria Minoves (C.E.Tiana)

Medalla de bronze - Agurtxane Maruri i Agnès Fort (C.E. Arítjol)

Categoria masculina

Medalla d’or - Oriol Gibert (C.E. Montblanc) i Oriol Ferré (C.E. Alliberadrenalina)

Medalla de plata - Pedro Vivancos (C.E. Trail Tarraco) i Jorge Piera (C.E. Arítjol)

Medalla de bronze - Sergi Cebrián i Alexandre Martín (C.E. Arítjol)

Categoria Mixta

Medalla d’or - Cristina Navarro (C.E. Arítjol) i Josep Mª Silvestre (C.E. La Xiruca foradada)

Medalla de plata - Alícia Domingo i Miquel Àngel Bové (C.E. Arítjol)

Medalla de bronze - Elena Vilalta i Esteve Raventós (C.E. Arítjol)

Tot seguit es van realitzar les proves eliminatòries de 50 m individual amb rem i 200 m en binomi a mà nua, que havien de donar pas a les finals d’ambdues categories.

En 200 m, els assistents van poder gaudir d’una final molt disputada, que va donar la victòria als següents esportistes:

Categoria femenina

Medalla d’or - Cristina Navarro i Elena Vilalta (C.E. Arítjol)

Medalla de plata - Anna i Berta Montaner (C.E. Arítjol)

Medalla de bronze - Agurtxane Maruri i Agnès Fort (C.E. Arítjol)

Categoria masculina

Medalla d’or - Oriol Gibert (C.E. Montblanc) i Oriol Ferré (C.E. Alliberadrenalina)

Medalla de plata- Sergi Cebrián (C.E. Arítjol) i Josep Mª Silvestre (C.E. La Xiruca foradada)

Medalla de bronze - Pedro Vivancos (C.E. Trail Tarraco) i Jorge Piera (C.E. Arítjol)

Els 50 m individuals i amb rem van ser, sens dubte, la prova més trepidant, en què la igualtat de forces feia difícil preveure qui s'emportaria el títol i on l’esprint final a la sortida de l’aigua va determinar els guanyadors. Finalment, els següents campions i campiones es penjaven els llorers de la victòria:

Categoria femenina

Medalla d’or - Cristina Navarro (C.E. Arítjol)

Medalla de plata - Elena Vilalta (C.E. Arítjol)

Medalla de bronze - Anna Montaner (C.E. Arítjol)

Categoria masculina

Medalla d’or - David Martí (C.E. Salouenc)

Medalla de plata- Sergi Cebrián (C.E. Arítjol) 

Medalla de bronze - Josep Mª Silvestre (C.E. La Xiruca foradada)

El lliurament de premis i diplomes d’aquest I Campionat de Catalunya de marxa aquàtica “Ciutat de Cambrils”, va ser presidit per la regidora d’esports de l’Ajuntament de Cambrils, Natàlia Pleguezuelos, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el president de la FEEC, Jordi Merino.

Pel que fa la participació del C.E. Cambrils, cal destacar que, en categoria veterans 50, l'Amèlia Aran i la Mercè Curto vam quedar en segona posició en la disciplina de 200 m. En aquesta mateixa prova, la Leonor Hernández i la Carola Stöter van aconseguir la tercera posició, després de ser segones en 800 m, en categoria veterans 50. Per la seva banda, el Manuel Vera va quedar cinquè en categoria absoluta, en la disciplina de 50 m individuals amb rem. L’entitat vol agrair a tot el seu equip de competició l’entusiasme i el compromís demostrat al llarg d’aquesta temporada, la qual cosa ha permès aquests resultats tan meritoris. Gràcies Amelia, Janina, Mercè, Leonor, Alexia, Carola i Manuel.

Alhora, vol reconèixer a secció de marxa aquàtica de la FEEC, especialment al Josep Casanovas, així com a les entitats esportives que han participat en el circuit, la seva col·laboració, la gran voluntat de tecnificació de la disciplina i de la unió d’esforços per al futur d’aquest esport.

L’entitat té molt present que aquest campionat no hagués estat el mateix sense l’ajut voluntari de socis i persones anònimes a qui el C.E. Cambrils vol posar nom: Jordi, Pep, Valèria, Josep Lluís, Marta, Magda, Mª Henar, Josep, Isabelle, Rosa, Àngel i Maribel”, a la vegada que reitera el seu reconeixement al suport d’establiments col·laboradors i patrocinadors del Campionat: El Gat, creperia bretona; Coworking Cambrils; AVSE informàtica; Forn Sant Salvador; Pastisseria La Font; Forn de Mont-Ral; Rendiment Race; Naturfruits i Esclat Bonpreu, gràcies als quals, l’entitat va poder oferir un avituallament de campionat.

Per acabar, el C.E. Cambrils vol expressar el desig de continuar oferint activitats de marxa aquàtica dins de la seva programació, amb l’objectiu de promocionar la disciplina, engrandir el nombre de practicants a casa nostra i gaudir de l’entorn immillorable que ofereix la platja de Cambrils.

 

ARTICLES ANTERIORS

SETEMBRE

Ja estan obertes les inscripcions al Campionat!

VOLS FER DE VOLUNTARI? Envia'ns un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

LLoc: Ciutat de Cambrils a la Platja del Regueral.

* Programa:

- 08:30h: Concentració per a l’entrega de dorsals i entrega de documents signats i explicació de protocols.

- 09:00h: Inici de la competició.

* Competició: Us podeu inscriure en 1, 2 o a les 3 modalitats - Especifiqueu-ho a la mateixa inscripció.

--> Etapa Pròleg:

- Modalitat 200m Binomi a dues mans (equips de 2 persones)

- Modalitat 50m Individual (masculí i femení)

--> Prova única:

- Modalitat 800m (per equips: masculí, femení o mixte)

--> Semifinals i Finals:

- Modalitats 200m Binomi i 50m individuals: Es classificaran els 4 millors temps de l’etapa Pròleg

Podeu veure la descripció de cada modalitat en el reglament de Marxa Aquàtica que adjuntem en els documents tècnics d’aquesta inscripció.

* Premis:

- Es repartiran diplomes pels 3 primers classificats per categoria d’edat des de Infantil a Màster 60 de les 3 modalitats en competició.

- Es repartiran medalles pels 3 primers classificats ABSOLUTS per a cada modalitat; 800 Binomi (Masculí, Femení i Mixta), 200 Binomi(Masculí i Femení), 50 Individual (Masculí i Femení)

* Preus:

- Preu Federat (infantil i adult) 15€

- Preu No federat (infantil i adult) 26.5€

El preu és el mateix si us inscriviu en 1, 2 o 3 modalitats.

S’ha de fer una inscripció per a cada participant.

* Documents:

- Autorització de menors que haureu de portar emplenat en el moment de repartir dorsals.

- Documents tècnics els protocols Covid per a les competicions: Full de responsabilitat; Protocol competició; Reglament

 

Agost

El proper dia 30 d’agost arrenca el I Circuit Català de Marxa Aquàtica, un esdeveniment organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que té per objectiu la promoció, el gaudi i la pràctica d’aquesta nova disciplina esportiva, alhora que es fomenten els valors de superació personal, germanor i solidaritat entre els participants.

Durant els mesos de setembre i octubre, diverses platges catalanes, des de la Costa Daurada a la Costa Brava, aplegaran un seguit de proves no competitives, així com el I Campionat de Catalunya “Ciutat de Cambrils”, primera prova de competició al territori, que tindrà lloc a la platja del Regueral de Cambrils el proper 4 d’octubre. 

 

La marxa aquàtica és una disciplina esportiva que va sorgir al nord de França el 2005 i que es practica principalment a la platja. Es tracta d’una modalitat del senderisme que consisteix a caminar dins de l'aigua a un nivell entre el melic i les aixelles, tot impulsant-se amb les cames i ajudant-se amb les mans nues o bé amb altres estris, com ara un rem.

Donats els seus beneficis per a la salut, la possibilitat de practicar-la tot l'any i el seu baix impacte articular, la marxa aquàtica ja aplega molts adeptes. A més a més, és una activitat divertida, que es pot practicar de forma individual, en grup reduït o gran grup, i que pot millorar la condició física de qualsevol persona, o bé complementar l'entrenament d'esportistes d'altres disciplines.

Per tot això, la FEEC, i les entitats excursionistes del litoral estan apostant per introduir aquest esport, apadrinat per la mateixa Federació francesa de senderisme, i donar-lo a conèixer entre els seus socis i simpatitzants. El C.E. Cambrils és un dels centres pioners en la matèria, ja que dues de les seves sòcies, la Janina Castellnou i l’Alexia Pedrerol, van participar en el primer curset de monitors de marxa aquàtica organitzat per la FEEC amb formadors de la Federació francesa de senderisme, l'estiu de 2019. 

Des de llavors, la marxa aquàtica forma part de la programació regular d’activitats del C.E.Cambrils, ja siguin orientades a la iniciació, com a la preparació intensiva del proper circuit, entrenament que realitzen conjuntament les diferents entitats excursionistes que s’han convocat al I Circuit Català i al I Campionat.

El C.E. Cambrils ha reunit un equip de competició format per sis marxadores que encaren amb entusiasme el repte de fer història en el món de la marxa aquàtica a casa nostra. 

L’equip, format per la Amelia Arán, Janina Castellnou, Mercè Curto, Leonor Hernández, Alexia Pedrerol i Carola Stöter, vol agrair a la secció de marxa aquàtica de la FEEC i a totes les entitats esportives que participaran en el circuit la seva col·laboració, la gran voluntat de tecnificació de la disciplina i de la unió d’esforços per al futur d’aquest esport, així com les bones vibracions dels marxadors i marxadores.

Per acabar, el C.E. Cambrils fa una crida als cambrilencs i cambrilenques perquè donin el seu suport a l’equip de marxadores el proper 4 d’octubre, dia del I Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica “Ciutat de Cambrils”, i facin que aquest esdeveniment estigui a l’alçada del municipi i de la seva gent de mar.

 

Calendari oficial del I Circuit Català:

 

 

  • AquaCEC – 19 de setembre (Centre Excursionista de Catalunya) - ajornada

 

 

 

Patrocina: El Gat creperia bretona, Cambrils Esport - 

Col·labora: Coworking Cambrils, amb el suport d'AVSE Informàtica

➡️Trabajar en supermercado Bonpreu | Enviar Currículum 2020Forn De Pa de Mont-ral - Home | Facebook  Inicio - RendimentRace Natur fruits Cambrils - Home | Facebook

El nostre agraïment a:

Forn Sant Salvador, Pastisseria La Font, Forn de Mont-ral, Rendiment Race, Esclat Bonpreu i Naturfruits

 

RECULL MITJANS

FEEC

Activa2, TVE

Canal Reus (2), Canal Reus

TV3 Zona UFECTV3 Comarques

Revista Cambrils (3), Revista Cambrils (2)Revista Cambrils

Ràdio Cambrils, L'informatiu de Ràdio Cambrils

Info Camp de Tarragona

Diari Mes

TDB actualitat

Ajuntament de Cambrils 

Costa Dorada online

 

Centre Excursionista de Cambrils ( CECAMBRILS)

Fundat el 1989, els seus impulsors foren Joan Soler, Xavier Recasens i Fermí Alonso. Organitza activitats muntanyistes com raids d'aventura, duatlons de muntanya, curses d'orientació urbana i expedicions alpinístiques. El 2004 nasqué el Cambrils Raid Team, que participa en diverses proves de muntanya. El 2010 destacà l'ascensió al mont Elbrus, a Rússia. També practica l'escalada i disposa d'un bloc interior situat al pavelló municipal i un rocòdrom exterior de 15 m d'alçada.

Política de Cookies i Avís Legal

Nosaltres fem servir cookies o tecnologies similars per garantir el correcte funcionament del web, recollir informació sobre el seu ús, millorar els nostres serveis basant-nos en l'anàlisi de la teva navegació. Pots rebutjar en qualsevol moment la utilització de cookies i també pots retirar el teu consentiment o oposar-te al tractament de les teves dades que fem basant-se l'interès legítim. Per obtenir informació sobre com fer-ho punxa aquí o visita la nostra política de privacidad.Si vols saber qui són els nostres socis accedeix aquí. Nosaltres fem el següent tractament de dades amb el seu consentiment i / o el nostre interès legítim: Emmagatzemar o accedir a informació en un dispositiu i contingut personalitzats, mesurament d'anuncis i de l'contingut, informació sobre el públic i desenvolupament de productes, Dades de localització geogràfica precisa i identificació mitjançant les característiques de dispositius

On som

Plaça de l´Ajuntament, 1 Pabelló d´Esports

43850-Cambrils (Tarragona)

ATENCIÓ PERSONALITZADA AL SOCI :

       Centre Cultural  C/ Sant Plàcit, 18  Planta 2, Cambrils

 

Newsletter

Registreu-vos per rebre la informació més recent.del Centre Excursionista de Cambrils